Wat is verven? Tinten is het proces waarbij een raam of deur wordt beschermd tegen blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen. raamfolie kleurt een bepaalde kleur licht die voor het menselijk oog onzichtbaar is.

Het is een proces dat al eeuwen aan de gang is. De moderne tijd heeft het echter mogelijk gemaakt om hetzelfde effect te bereiken tegen een fractie van de kosten. Hoe is het gedaan? Welnu, het UV-licht wordt geblokkeerd door het transparante materiaal dat u kiest om de films te maken. Het meest voorkomende materiaal is getint celluloid. Dit is plasticachtig materiaal uit een blikje. Het wordt geleverd op rollen en kan in elke kleur worden getint.

celluloid kan worden gekocht in een rol of in grote jumborollen. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt ze aan de randen, het midden en het midden laten kleuren. Dit is perfect voor ramen en deuren. Het blik is getint aan de boven-, onder- en onderranden. Het unieke aspect van rollend celluloid is dat het niet-poreus wordt naarmate het ouder wordt.

U kunt op maat gemaakte getinte celluloidfilms vinden in wat een "rollende cel" wordt genoemd. Deze zijn anders dan de rollen omdat ze een 36 jumborol bevatten. De jumborol is als een stripfiguur. Het kan uit elkaar worden gehaald en u kunt het op het oppervlak van uw keuze plakken of nieten.

Een ander populair materiaal is porselein. Dit is een hard materiaal met een glad oppervlak. Het is duurzaam en kan naar keuze worden gedecoreerd. De kleuren zijn intens en het is bestand tegen de meeste elementen.

Het laatste type materiaal is Testen. Dit is een helder materiaal zonder poriën. Het is in staat om warmte op te nemen en het resultaat is een intense hitte. U vindt dit materiaal in stralend geslepen glas. Het wordt meestal gebruikt voor industriële doeleinden.

Zodra u de verschillende soorten getinte celluloid begrijpt, kunt u de juiste film voor uw project kiezen. U kunt uw verzameling starten door online te gaan. Er zijn een aantal websites met informatie over getint celluloid.

Ook vindt u informatie over het gebruik van de films. Ze zijn bedoeld voor ramen en spiegels.

U kunt de films op maat snijden voor uw raam. U kunt de getinte films bij elke bouwmarkt kopen. Ze zijn ook verkrijgbaar bij uw plaatselijke kantoorboekhandel en verfwinkel.

Voordat je de folies op je raam gaat gebruiken is het erg belangrijk om een ​​primer en een topcoat aan te brengen. Er zijn drie verschillende methoden waarmee u dit kunt doen. Het is ofwel een handmatige methode waarbij je de films op het glas moet aanbrengen of een automatische methode waarbij je een computer gebruikt om je te begeleiden. De handmatige methode is het populairst omdat het relatief eenvoudig is om te doen.

De automatische methode is de duurste van de drie. Hier doet de computer automatisch het snijden. Deze methode is echter niet per se zo goed als de andere twee. Dit komt omdat de vensters anders zullen vervagen in vergelijking met de andere twee. Dit merk je pas als je het raam een ​​week of zo hebt gebruikt.

De meest gebruikte technieken zijn screen press en masking tape. De zeefdruk wordt aangebracht net voor het afpellen van de folie. Dit is effectief omdat het de lijm verwijdert die het glas bij elkaar houdt. De masking tape bedekt het raam eenvoudig met een scherm. U moet de tape aan de randen opnieuw aanbrengen om te voorkomen dat het venster vervaagt.

De sleutel tot blijvende duurzaamheid van getint celluloid is het gebruik van de juiste film. Kies altijd een folie die makkelijk aan te brengen is. Gebruik geen film die te plakkerig is. Zeefdruktapes zijn gemakkelijk aan te brengen, maar ze hebben de neiging om samen te lopen en kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Maskeertapes zijn een noodzaak omdat het voorkomt dat de tape loslaat.

Wat is verven?